Een goede mobiliteit betekent zelfstandigheid en vrijheid. Hoe minder afhankelijk u bent van anderen, hoe prettiger u uw leven kunt leiden. Wij voorzien in een groot aantal hulpmiddelen van diverse leveranciers, van rolstoelen tot loopstokken, die uw mobiliteit zullen verhogen. U krijgt van ons professioneel advies zodat een goede keuze kunt maken.

 

Rolstoel
Er zijn vele soorten rolstoelen te krijgen. Welke voor u geschikt is, hangt af van diverse factoren. Bijvoorbeeld: zit u er de hele dag in of alleen buitenshuis? Of: kunt u de rolstoel zelf voortbewegen of moet u geduwd worden? Wij zullen deze en andere vragen met u doornemen voor u uw keuze maakt.

Wanneer u niet (langer) in staat bent om u zelfstandig te verplaatsen, biedt een elektrische rolstoel wellicht uitkomst.

Wanneer een standaard oplossing niet voldoet, maken onze gespecialiseerde medewerkers graag voor u een aanpassing op maat. Het eindproduct is dus helemaal gebaseerd op individuele behoeften van de gebruiker.

 

Scootmobiel
Een scootmobiel is een praktische uitkomst wanneer bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Of u nu wilt winkelen of gewoon een blokje om gaat, u blijft op deze manier langer zelfstandig en mobiel.

De meeste mensen die een scootmobiel gebruiken kunnen daar zelfstandig in- en uitstappen. U bent volledig vrij met een scootmobiel. U mag er overal mee rijden; op wegen, stoepen en zelfs in winkels.

Net als bij rolstoelen is de uiteindelijke keuze voor een bepaalde scootmobiel afhankelijk van uw wensen en omstandigheden.

 

Rollator
Kunt u wel lopen maar bent u niet erg stabiel, dan biedt een rollator uitkomst. Het voordeel van een rollator is ook dat u er altijd even op kunt gaan zitten.

Bij de aanschaf is het verstandig om rekening te houden met uw lichamelijke conditie en uw persoonlijke omstandigheden. Bedenk waar en wanneer u hem wilt gebruiken.

 

Orthese
Als revalidatieprofesionals kunnen wij u ook ortheses aanbieden. Dit zijn hulpmiddelen met een ondersteunende of corrigerende werking die een grote ondersteuning kunnen zijn voor uw dagelijks functioneren. Denk aan een kniebrace, een enkel-voetorthese (bij een zogeheten klapvoet), of een zitorthese. Dit kunnen zowel gestandaardiseerde als op maat gemaakte ortheses zijn.

Wij helpen u met te bepalen wat u nodig heeft. Samen kijken wij naar uw lichaam en uw omstandigheden. Ons bedrijf heeft de kennis en kunde om de sommige middelen zelf te fabriceren en andere bij de juiste leverancier te bestellen. Na de levering helpen wij u bij de ingebruikname. Wij helpen u net zo lang tot de orthese perfect is. Daarna zijn wij beschikbaar voor het onderhoud.

 

Auto-aanpassing
Wanneer u door een lichamelijke beperking niet in een ‘gewone’ auto kunt rijden, is een aanpassing een uitkomst. Van handgas tot een gaspedaal voor uw linker voet en van een extra dode-hoekspiegel tot een aangepaste stoel. Wij adviseren u en kunnen veel aanpassingen dankzij gespecialiseerde kennis zelf maken.

Bij aanpassingen aan de auto moet u rekening houden met wet- en regelgeving hieromtrent. In sommige gevallen moet een speciale rijtest worden afgelegd. Ook kunnen enkele rijlessen in uw anagepaste auto verstandig zijn, bijvoorbeeld wanneer u ineens met uw linker voet moet gaan rijden. De verzekering moet ook weten van bepaalde  aanpassingen. Wij maken u wegwijs.

 

Voor blinden en slechtzienden
Wanneer u blind of slechtziend bent kunnen wij u helpen uw weg te vinden in en om het huis. Bijvoorbeeld door begeleidingslijnen of speciale blindentegels aan te leggen. Meestal worden deze toepassingen echter gebruikt in de openbare ruimten, zowel binnen als buiten.
Kosten
Sommige aanpassingen in of aan woningen zijn vrij eenvoudig en daarmee niet altijd even duur. Andere vernieuwingen kunnen wel in de papieren lopen.

Wanneer hulpmiddelen of aanpassingen zijn opgenomen in de Zorgverzekeringswet BES moeten deze, om door de verzekering betaald te worden, in principe geleverd worden door leveranciers die een contract hebben met het ZVK (Zorgverzekeringskantoor). Wanneer deze leveranciers de specifieke expertise niet in huis hebben, niet kunnen leveren of geen kundg onderhoud kunnen plegen, kunt u een aanvraag doen om de door ons geleverde hulp of hulpmiddelen vergoed te krijgen.

 

Ook uw mobiliteit van, naar en in uw huis moet goed zijn. Kijk voor mogelijkheden op onze pagina (link) Wonen.