In en om het huis zijn talloze aanpassingen te bedenken die uw leven een heel stuk fijner maken. Sommige oplossingen zijn klein maar maken een groot verschil. Andere oplossingen zijn groter, van bouwkundige aanpassingen tot technische hulpsystemen. U vertelt ons wat uw dagelijkse beperkingen zijn en wij zoeken de oplossingen.

Hieronder ziet u een groot aantal mogelijkheden.

 

De slaapkamer
De dag begint met wakker worden. Misschien houdt u ook een siesta? Of ligt u (vrijwel) continu in bed. Van opstaan tot omdraaien, van hulp roepen tot verzorgd worden, voor alle struikelblokken hebben wij een hulpmiddel.

Mogelijkheden:
Wandpapegaai
Plafondpapegaai
Pakpaal
Beugels
Intercom
Afstandsbediening licht, gordijnen, deuren
Alarmsystemen (valalarm, dwaalalarm)
Drempeloplossingen
Hoog/laag bedden
Tilliften
Plafondliften

 

Het toilet
Het toilet is een plek waar u het liefst alleen bent en u zich zoveel mogelijk zelfstandig wilt kunnen redden. Een veel voorkomend probleem is het opstaan van het toilet. Een verhoogde toiletpot of een wandbeugel is een relatief eenvoudige oplossing.

Mogelijkheden:
Verhoogde toiletpot 6 of 10 cm hoger
Verhoogde duoblok toiletpot
Zitting en deksel
Opklapbare toiletbeugel, wandmontage
Statief of hulppoot voor opklapbare toiletbeugels
Toiletbeugelset
Toiletverhoger
Bidet of doucheföhn installatie
Hoog/laag verstelbare toiletten
Extra toilet (Sanibroyeur) op verdieping
Fontein éénhendelkraan
Wandbeugel

 

De trap
De meeste huizen op Bonaire hebben geen bovenverdiepingen, maar ze zijn er natuurlijk wel. Bij sommige huizen is de toegang naar de voordeur een trap. In hotels en appartementengebouwen zijn vaak ook trappen te vinden.

Er zijn allerlei liften beschikbaar die bij de trap of op een andere plek kunnen worden geïnstalleerd. De keuze hangt af van uw lichamelijke mogelijkheden (kunt op de stoeltjeslift gaan zitten of wilt u met rolstoel en al omhoog). Ook prognoses voor de toekomst kunnen een rol spelen bij uw keuze.

Mogelijkheden:
Traplift
Homelift
Plateaulift
Platformlift
Cabinelift binnen en buiten
Trapleuningen
Trapspilbeugels
Antislip behandeling voor traptreden.

 

De toegang
Misschien kunt u uit de voeten binnenshuis, maar u wilt er ook zo zelfstandig mogelijk in en uit kunnen gaan.

Wij passen bijvoorbeeld het pad aan naar uw voordeur. Of: een  elektrische deurautomaat wordt uw persoonlijke ‘portier’ die op uw commando de deur opent of sluit.

Mogelijkheden:
Dorpel vervanger (aluminium stofdorpel)
Drempel oploop
Maatwerk drempel oploop (multiplex)
Maatwerk toeritten
Balustrade verhogingen
Straatwerk
Deurautomaten en intercoms
Deurverbreding
Deuropener met afstandsbediening
Traplift

 

Voor slechthorenden en slechtzienden
Wanneer u slechthorend of slechtziend bent kunnen kleine dingen in uw huis een probleem opleveren. Misschien hoort u uw bezoek niet roepen voor het huis of kunt u uw weg niet vinden in het pand. Wij bieden allerlei hulpmiddelen en systemen om u hierbij te helpen.

Mogelijkheden:
Lichtbel
Ringleidingen
Solo-apparatuur
Begeleidingslijnen
Beeldschermloep
Vergrotingssoftware
Blindenstokken
Loepen

 

Andere doelgroepen
Voor mensen met dyslexie kunnen wij verschillende soorten hulpmaterialen bieden, denk bijvoorbeeld aan speciale software. Na overleg met u of uw kind zoeken wij voor u een passende oplossing.

 

Kosten
Sommige aanpassingen in of aan woningen zijn vrij eenvoudig en daarmee niet altijd even duur. Andere vernieuwingen kunnen wel in de papieren lopen.

Wanneer hulpmiddelen of aanpassingen zijn opgenomen in de Zorgverzekeringswet BES moeten deze, om door de verzekering betaald te worden, in principe geleverd worden door leveranciers die een contract hebben met het ZVK (Zorgverzekeringskantoor). Wanneer deze leveranciers de specifieke expertise niet in huis hebben, niet kunnen leveren of geen kundg onderhoud kunnen plegen, kunt u een aanvraag doen om de door ons geleverde hulp of hulpmiddelen vergoed te krijgen.